Illustraties kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een cartoon van jezelf wilt gebruiken om je bedrijf te representeren. En dit zal een grote impact hebben op je branding.

 

Bij M-azing ben je in ieder geval verzekerd van een unieke tekenstijl. Ik heb mijn stijlen individueel ontwikkeld, zonder hulp van een tekenschool oid. Een erg toepasselijke tekenstijl voor mascottes is mijn vector-grafische stijl. Dat zijn bovendien tekeningen die oneindig uitvergroot kunnen worden zonder kwaliteit te verliezen. Om bijvoorbeeld als poster uit te printen. Een mooi voorbeeld is de mascotte voor weblish.

 

Een illustratie begint altijd als een idee die op papier uitgewerkt wordt als schets. Als er een schets goedgekeurd is begint het digitale werk: De schets wordt opnieuw uitgewerkt, maar dan in de computer. Deze versie zal schoner en gedetailleerder zijn. Na goedkeuring kan de illustratie worden ingekleurd. Hierna volgen de kleine aanpassingen en tweakjes. Pas als je helemaal tevreden bent is de illustratie voor mij af. Revisies (daarmee bedoel ik: hetzelfde poppetje, maar dan met bijvoorbeeld een gitaar in de hand) zijn minder werk en daarom goedkoper.