Een animatie is een zeer effectief middel om informatie over te brengen naar mensen. Dit komt omdat bijna iedereen visueel is ingesteld, waardoor de boodschap veel makkelijker overkomt dan een tekst. Al is een boek lezen erg fijn op z’n tijd, lezen is voor onze hersenen best intensief werk om informatie te absorberen. Bewegende beelden met geluid is daarentegen een stuk efficiënter. Vooral ook om even een WOW-moment te creëren, wat mensen veel langer onthouden. (“Weet je nog die reclame van dat ene auto merk?! Wat een vette special effects zaten daarin he, Daing!”)

 

Een explanimation is een korte en zeer beeldende animatie video waarin een complexe boodschap wordt uitgelegd. Hierdoor wordt een grote hap informatie snel inzichtelijk en zullen mensen sneller overgaan op actie.

 

De kleuren, de timing en de bewegingen dragen allemaal bij aan het gevoel dat mensen krijgen bij het zien van een animatie. Er zijn daarvoor ontzettend veel technieken en stijlen waar uit gekozen kan worden. 2d, 3d, cartooney, realistisch, of juist een mix, van alles is mogelijk bij M-azing.

 

Dus heb je een animatie nodig? Vertel me wat de wensen zijn. Dan gaan we bekijken wat de stijl moet worden, en hoe de animatie zal verlopen aan de hand van storyboards. Let wel op, er zijn veel factoren die meespelen bij het maken van een animatie, waardoor de hoeveelheid werk dat nodig is om de animatie te realiseren behoorlijk varieert. Als het gaat om een eenvoudige Flash reclame banner voor een website, dan zal daar niet veel tijd in zitten. Maar gaat het om een complexe 3d animatie vol met allerlei elementen, dan zal het uitwerkingsproces zeer uitgebreid zijn. Voor 3d projecten werk ik met de krachtige software van Blender. Dat is gratis te gebruiken, waardoor er geen dure licentie kosten in rekening gebracht hoeven worden.